Nieuwsmail niet iedereen bereikt

Gepubliceerd op 10 februari 2024 om 10:35

Het blijkt dat onze nieuwsmail helaas niet iedereen bereikt heeft. We hebben 2 pogingen gedaan, maar bij iedereen met een gmail account komt de mail niet aan. Daarom hier de tekst die we op 31-01 verstuurd hebben:

Beste allemaal,

Hier is hij dan: de eerste nieuwsmail van het schoenendoosjaar 2024!

We kijken terug op een intensief, maar mooi 2023. Intensief vanwege de zoektocht en verhuizingen naar een nieuwe werkruimte en een tijdelijk Verwerkingscentrum. Intensief ook wegens persoonlijke omstandigheden en zorgen om naasten. Op moment van schrijven hadden Yvonne en Helene eigenlijk in Sierra Leone willen zijn, wegens persoonlijke omstandigheden van beiden is dit niet doorgegaan.

Een mooi 2023 vanwege de onderlinge verbinding. Ons team van vaste vrijwilligers, ‘de paarse brigade’ waar we op kunnen bouwen. Hoe moeilijker de situatie, hoe groter de inzet. Positief, bereidwillig, steunend, fijn en gezellig! Meer dan 150 vrijwilligers! die er tijdens de verwerkingsperiode voor gezorgd hebben dat er meer dan 13.000 schoenendozen met veel liefde verzendklaar zijn gemaakt. Al het werk dat thuis met liefde is verricht om te zorgen dat we ieder jaar voldoende bijvulmateriaal hebben. Alle donaties die we hebben ontvangen in geld of goederen. DANK JULLIE WEL DAARVOOR!

We zijn mooi gestart in 2024 omdat we kunnen melden dat de twee bomvolle 40ft containers, gevuld met schoenendozen, schoolmeubels, Treasure bags educatiemateriaal en hulpgoederen begin januari zijn aangekomen in Sierra Leone. Voor zoveel kinderen (en volwassenen) een steuntje in de rug, een hart onder de riem, een kleine bijdrage aan een beter leven. Dankzij de goede en zorgvuldige voorbereiding van het team in Sierra Leone, zijn de eerste schoenendozen en Treasure bags al uitgedeeld op 13-01. Dat was in de sloppenwijk van Tombo, een vissersdorp aan de zuidkust. Inmiddels zijn de uitdelingen in volle gang. De schoenendozen worden zowel in de stad als in afgelegen dorpen in het binnenland uitgedeeld. Sommige dorpen zijn zo afgelegen dat ze het laatste stuk van de reis met de exportdozen op brommertjes af moeten leggen. De kinderen moeten kilometers lopen om naar school te gaan en schoolspullen hebben ze nauwelijks. Wat zijn onze schoenendozen daar welkom! En wat een fijn begin van dit nieuwe jaar! De eerste foto’s zijn binnen. Zie de website Uitdelingen SL 2024 | Verwerkingscentrum schoenendoosactie Woerden.

En dan nu het nieuwe schoenendoosjaar in Woerden. We zijn druk bezig met het leggen van de basis. We hebben een aantal dagen vergaderd en er staan nog een aantal overleggen op de rol, onder andere met pastor Momoh. Wat zijn de wensen in Sierra Leone en wat is haalbaar en passend voor ons? Wat we jullie al kunnen laten weten is dat we sowieso 13.000 schoenendozen en Treasure bags willen verzenden en de Moederdag rijstactie gaan organiseren. Wat we ook hebben gedaan is data gepland voor inlevermomenten en Crea-doe ochtenden. Volgende maand starten we, gezellig om iedereen dan weer te zien in de werkruimte op de Leidsestraatweg!

Data Crea-doe ochtenden en inlevermomenten bijvulmateriaal en hulpgoederen:

  • Maandag 26-02 Crea-doe ochtend van 9.30- 12.00 uur en inlevermoment van 10.00- 12.00 uur.
  • Dinsdag 12-03 inlevermoment van 13.00- 15.00 uur.
  • Maandag 25-03 inlevermoment van 10.00- 12.00 uur.
  • Dinsdag 09-04 Crea-doe ochtend van 9.30- 12.00 uur en inlevermoment van 10.00- 12.00 uur.

Je hoeft je niet aan te melden, je kunt zo binnen komen lopen. Er liggen ook weer naaipakketjes klaar die je op kunt halen. Adres: Leidsestraatweg 235 B in Woerden. (Tegenover de Roemeniëmarkt en boven de Baderie). Toegankelijk via een trap. Ingang aan de achterzijde. Parkeren kan helaas niet bij de werkruimte, lossen wel. Parkeren kan in de omgeving, bijvoorbeeld bij de Rehobothkerk.

BELANGRIJK BIJ HET INLEVEREN:

Graag schoon en heel en alleen spullen van de lijsten zie: Agenda | Verwerkingscentrum schoenendoosactie Woerden (en de bijlage) Bij twijfel kun je altijd even contact opnemen. Naast alle prachtige, mooie bruikbare spullen krijgen we helaas ook veel spullen binnen waar we niets aan hebben (groot speelgoed, Nederlandse boeken, dikke kleding, spullen met batterijen, kerstballen, dingen die stuk zijn en afvalwaardig). Het kost ons heel veel tijd om dit te sorteren en af te voeren. We vragen jullie om kritisch te kijken voordat je spullen bij ons inlevert. Alvast dank!

Graag tot ziens in onze werkruimte. Wij hebben er zin in, hopelijk zien we jullie snel!