Moederdag rijstactie Sierra Leone

Gepubliceerd op 14 april 2024 om 13:17

GEEF EEN LICHTPUNTJE VAN MENS TOT MENS

Op veler verzoek organiseren we ook dit jaar de Moederdag rijstactie. Kom samen met ons in actie voor vrouwen in Sierra Leone door een donatie te geven voor de inkoop van rijst. De rijst wordt rond Moederdag uitgedeeld door een lokaal team onder leiding van Pastor Momoh.

We hebben Pastor Momoh gevraagd wat een zak rijst betekent voor een moeder in Sierra Leone: “Sierra Leone is een derde wereld land en één van de armste in de wereld. 90% van de vrouwen in SL lijden. Ze leven van tuinieren, zandwinning, stenen breken en andere zware banen om hun kinderen te kunnen onderhouden. Het geven van een zak rijst betekent dat ze even op adem kunnen komen omdat ze 3-4 weken wat minder hard hoeven te werken. Verder geeft het veel vreugde aan de hele familie en brengt het rijst op tafel wat veel families niet kunnen betalen. Ze kopen het vaak per kopje en als ze niks kunnen kopen eten ze cassave”.

Zoals Isatu die vorig jaar een zak rijst ontving op Moederdag. Ze is 56 jaar, moeder van 4 kinderen en sinds 2 jaar weduwe. In het verleden verdiende ze een heel klein inkomen met steenhouwen, maar haar gezondheid laat het niet meer toe om te werken. Daarom moeten haar kinderen nu van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat stenen breken en proberen die te verkopen. Soms wordt er een hele week niets verkocht. Dan moeten de kinderen de straat op om te bedelen om eten, maar ook dit levert vaak niets op.

Isatu Conteh: “Op dit moment hebben we al 2 dagen niet gegeten. Ik ben zo dankbaar voor vandaag, wat zullen mijn kinderen blij zijn als ze thuiskomen en deze zak rijst zien. Woorden zeggen niet genoeg om mijn dankbaarheid te beschrijven. Dank jullie wel!”

Een zak rijst kost € 25,00. Je kunt meedoen door je bedrag naar keuze vóór 1 mei te doneren:

  • Op het rekeningnummer van GAiN: IBAN NL29 ABNA 0451 6360 15 t.n.v. Sierra Leone – 46384. GAiN is een ANBI stichting.
  • Via de link: https://gainhelpt.nu/doneren/?bestemming-project=46384-sierra-leone kom je op de donatiepagina van Project Sierra Leone van GAiN. Je kunt het gewenste bedrag invullen en het is mogelijk om te doneren zonder je gegevens in te vullen.