ZO KUN JIJ HELPEN

helpen bij het controleren van schoenendozen

Tijdens de verwerkingsperiode in november kun jij helpen bij het verzendklaar maken van de schoenendozen. Voordat ze verpakt worden in exportdozen, controleren we de inhoud van de schoenendoos. Zo weten we zeker dat de spullen die in de doos zitten geschikt zijn voor de kinderen die ze ontvangen. Verder zorgen we ervoor dat de dozen gelijkwaardig gevuld zijn. De kinderen die de schoenendoos ontvangen hebben vaak nog nooit een cadeau gekregen! Dan is het extra belangrijk dat het een mooi cadeau is. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het super leuk is om te doen, gezellig is en het geeft veel voldoening. Na de controle van de schoenendoos is de eerstvolgende die de doos openmaakt een kind in Sierra Leone en geloof maar dat die blij is dat jij zo je best gedaan hebt!

Het is een flinke klus om 13.000 schoenendozen te controleren, dat lukt alleen maar met heel veel helpende handen. Je bent dus van harte welkom om ons te komen helpen. Ben je nieuwsgierig geworden? Volg dan al het nieuws over de verwerkingsperiode hier. In november 2024 gaan we weer schoenendozen controleren. 

Helpen op de crea-doe ochtend

Wil je alvast kennis met ons maken en je handen uit de mouwen steken, kom dan naar de Crea-doe ochtend. Van februari tot oktober organiseren we regelmatig een Crea-doe ochtend. Dat zijn gezellige ochtenden waarin we allerlei klusjes met elkaar doen als voorbereiding op de verwerkingsperiode. Zoals knikkerzakjes vullen, schoenendozen versieren, kettingen rijgen en allerlei bijvulmateriaal in orde maken. Zie de agenda voor de data.

bijvulmateriaal verzamelen

Voor het bijvullen van de schoenendozen hebben we veel spullen nodig als speelgoed, kleding, schoolspullen en toiletartikelen. We noemen dit bijvulmateriaal. Jij kunt ons helpen verzamelen. In de download staat een lijst met het gewenste bijvulmateriaal wat we zoeken. Verzamelen kan door in je eigen huis te kijken, bij familie en vrienden te vragen of oproepen te plaatsen.

We vragen je om alleen artikelen bij ons in te leveren die op de lijst staan. Verder vragen we dat de artikelen heel, schoon en compleet zijn. Heb je andere spullen dan op de lijst vermeld staan waarvan je denkt dat wij het goed kunnen gebruiken, neem dan eerst contact met ons op via de mail woerden@schoenendoosactie.nl bij voorkeur met een foto erbij. 

Kijk in de agenda voor de inleverdata van de spullen.

 

Lijst Gewenst Bijvulmateriaal VC Woerden 2024
PDF – 330,5 KB 167 downloads

bijvulmateriaal maken: naaien, breien, rijgen

Ben je creatief? Dan kun je ook veel voor ons betekenen zoals tassen, knikkerzakjes of pennenzakjes naaien, kettingen/armbandjes rijgen, bijvulmateriaal haken/breien of schoenendozen versieren? Hierbij zijn de afmetingen heel belangrijk, zodat alles ook goed in de schoenendozen past. Zo is bijvoorbeeld een gebreide tas te dik voor in een schoenendoos. Zie het document 'zelf te maken bijvulmateriaal' met daarin alle maten en verschillende ideeën voor het maken van bijvulmateriaal.  Aangevuld met documenten van verschillende patronen.

In de werkruimte hebben we kant- en klare pakketjes liggen voor het naaien van knikkerzakjes, pennenzakjes en tassen. In de pakketjes zitten op maat geknipte lappen, zo nodig koordjes en een voorbeeld en instructie. Je kunt tijdens de inleverdata pakketjes ophalen. Tevens kun je ze in verschillende kerken in Woerden ophalen/inleveren.

Zelf Te Maken Bijvulmateriaal VC Woerden
PDF – 514,0 KB 934 downloads
Beschrijving Sierradenzakje Breien
PDF – 501,5 KB 673 downloads
Patroon Barbiekleding Diverse Kleding
PDF – 383,4 KB 569 downloads
Patroon Barbiekleding Jurken
PDF – 139,3 KB 576 downloads

hulpgoederen verzamelen/treasure bag doneren

Bij de schoenendozen verzenden we ook hulpgoederen. Dit jaar versturen we schoolmeubelen en Treasure bags. Jij kunt ons helpen met het verzamelen van spullen voor in de Treasure bags. Dit is een mooie tas gevuld met allerlei hulpgoederen bestemd voor een iemand die het ontbreekt aan de noodzakelijke eerste levensbehoeften zoals een laken, zeep en een kledingstuk. Een echte schat voor deze mensen, vandaar de naam Treasure bag. In de download staat een lijst met de gewenste hulpgoederen die we zoeken. Verzamelen kan door in je eigen huis te kijken, bij familie en vrienden te vragen of oproepen te plaatsen.

Lees hier meer over de Treasure bags en de hulpgoederen.

Je kunt ook een financiële donatie doen voor het versturen van een Treasure bag.  Voor 7,50 kun je een tas doneren en het verschil maken. Met liefde vullen en verzenden we de tas en voegen een kaartje met groet toe. Maak je gift naar keuze gemakkelijk en snel over.

We vragen je om alleen artikelen bij ons in te leveren die op de lijst staan. Verder vragen we dat de artikelen heel, schoon en compleet zijn. Heb je andere spullen dan op de lijst vermeld staan waarvan je denkt dat wij het goed kunnen gebruiken, neem dan eerst contact met ons op via de mail woerden@schoenendoosactie.nl bij voorkeur met een foto erbij. Kijk in de agenda voor de inleverdata van de spullen.

Hulpgoederen Gewenst Lijst VC Woerden 2024
PDF – 232,8 KB 121 downloads

VUL EEN SCHOENENDOOS

Wat kan jij doen voor een kind in armoede? Meer dan je denkt!

Doe mee aan de Schoenendoosactie en tover een simpele schoenendoos om tot een kostbaar geschenk.

DONEREN

Een donatie is altijd welkom. Van jouw donatie kunnen we bijvulmateriaal aanschaffen voor het aanvullen van de schoenendozen. Overmaken kan naar GAiN (Stichting Global Aid Network Holland): NL83INGB0000334243 o.v.v. VC-Woerden.