Nieuws

Een nieuw schoenendoosjaar

We kijken terug op een mooi en succesvol jaar! Met onze enorme groep vrijwilligers is het gelukt om eind november twee containers met schoenendozen te verzenden naar Sierra Leone. Dankzij alle donaties en gulle sponsors kon er begin oktober een extra container met hulpgoederen verscheept worden, wordt een schoolgebouw gerealiseerd in Waterloo en is de basis gelegd voor een technische klas. Fantastisch voor Sierra Leone! Zoveel mensen worden geraakt door de actie. Niet alleen omdat ze iets tastbaars ontvangen, maar ook het gevoel dat ze niet vergeten zijn en ertoe doen.

Lees meer »

Containers aangekomen en uitdelingen gestart

Op 31 december hebben de 2 containers de haven van Freetown in Sierra Leone verlaten. Vervolgens heeft het lokale vrijwilligersteam ze gelost bij de opslag van de Christ Secondary School in Hastings. Op 13-01 was de aftrap van de uitdelingen van de schoenendozen, waar ze ook Treasure bags uitgedeeld hebben. Zie de pagina Uitdelingen SL 2023 voor de eerste foto's en een mooi item wat op TV uitgezonden is.

Lees meer »

Uitdeling Treasure bags

Het team in Sierra Leone is begonnen met het uitdelen van de 300 Treasure bags die in de container van oktober meegegaan zijn. Momoh vertelde ons dat ze met heel veel plezier en blijdschap ontvangen zijn. Op de pagina Uitdelingen SL 2023 staan wat foto's en een filmpje waar deze blijdschap duidelijk te zien is.

Lees meer »

Eindstand 13.170 schoenendozen!

Yes het is gelukt, we hebben zelfs 13.170 schoenendozen gecontroleerd!!Ze zijn gisteren in twee zeecontainers geladen samen met 1831 schoenendozen uit Verwerkingscentrum Berkel en Rodenrijs. Daarmee zijn er in totaal 15.001 schoenendozen onderweg naar Sierra Leone.Zo’n zin is snel getypt. Een getal, een mooi getal. Maar zegt helemaal niets over het afgelopen jaar, de afgelopen drie weken, over iedereen die hierbij betrokken is en het zegt helemaal niets over wat dit getal in de toekomst betekent.

Lees meer »

De stand na week 2. De laatste week in.

En zo zit week 2 er ook alweer op. We hebben nu in totaal 8186 schoenendozen gecontroleerd. Een heel mooi aantal, maar we hopen nog steeds 13.000 schoenendozen te kunnen verzenden. Het lijkt erop dat we dit niet gaan halen met het huidige aantal aanmeldingen komende week. Op alle dagdelen (behalve maandagochtend) zijn er nog veel werkplekken vrij. Deze week is je laatste kans om in een gezellige en warme sfeer het mooiste cadeau voor een kind in Sierra Leone klaar te maken. Jouw hulp maakt het verschil tussen wel of geen schoenendoos ontvangen! Klik hier om je op te geven om te komen helpen. Indien je al een aanmelding gedaan hebt, maar nog niks gehoord hebt, stuur ons dan even een mail.

Lees meer »

De stand na week 1

Week 1 zit er alweer op. We zijn heel blij met de vrijwilligers die ons Verwerkingscentrum gevonden hebben. Er wordt met veel plezier gewerkt in de mooie hal die we tot onze beschikking hebben. Deze week hebben we 3774 schoenendozen gecontroleerd. In de komende weken hebben we jullie hulp echt nog nodig om ons doel van 13.000 schoenendozen voor Sierra Leone te halen. Klik hier voor de informatie en het aanmeldingsformulier. Indien je al een aanmelding gedaan hebt, maar nog niks gehoord hebt, stuur ons dan even een mail. Een aantal aanmeldingen is helaas niet goed doorgekomen.

Lees meer »

Morgen 07-11 gaan we van start!

Yes! Alles staat klaar om van start te gaan met het controleren van de schoenendozen! De verwerkingsperiode (de periode waarin we de schoenendozen controleren) is van maandag 7 november t/m vrijdag 25 november. Je kunt je nog steeds opgeven om te komen helpen. Ons doel is 13.000 schoenendozen verzendklaar maken voor heel veel vreugde en hoop voor de kinderen in Sierra Leone. Dit lukt ons alleen maar samen met jullie!! We hopen dan ook op veel hulp. Opgeven kan via het aanmeldformulier op de website. Hier kun je ook de voorwaarden lezen om te komen helpen.

Lees meer »

Container met hulpgoederen onderweg

Eind juni zijn we een actie gestart om nogmaals een container hulpgoederen naar Sierra Leone te kunnen sturen. En nu laten we weten dat het is gelukt. De container is onderweg en de verwachte aankomst is 5 november in Freetown.

Lees meer »

Locatie gevonden

Yeah, wat zijn we blij, we hebben een locatie gevonden voor ons Verwerkingscentrum!! Met grote dank aan Voetbalshop.nl. We kunnen (tijdelijk) terecht in hun voormalige pand aan de Edisonweg nr. 6 in Woerden. Een mooie ruime hal van 800m2. Zo fijn!

Lees meer »

Bingo avond 27-09

Op dinsdag 27 september organiseren we een gezellige avond voor iedereen die de actie een warm hart toedraagt. Door middel van een Bingo Anders brengen we iedereen in de stemming voor de komende verwerkingsperiode. Een Bingo met een leuke twist, dus net even anders. De avond wordt gegeven in het Baken, Beneluxlaan 3 Woerden, van 20.00-21.30 uur. De Bingo is gratis, alleen de koffie en thee zijn tegen betaling. Wij zorgen voor iets lekkers. Kom er gezellig bij en geef je gauw op via de mail woerden@schoenendoosactie.nl want vol is vol! 

Lees meer »

Bouw school gestart

Mede dankzij een grote sponsor is de bouw van de school in Waterloo al in volle gang. Echt geweldig. Ze zijn 3 weken geleden begonnen met bouwen, ondanks verschillende uitdagingen, zoals de regentijd en politieke onlusten in het land, is de fundering al bijna klaar en liggen al veel stenen klaar die ze zelf maken. Er wordt hard gewerkt, ook ouders helpen mee omdat ze zo blij zijn dat er een goed schoolgebouw komt. Wij zijn onder de indruk. Met dank aan iedereen die een donatie gedaan heeft.

Lees meer »

Treasure bags

De eerste 200 Treasure bags zijn gevuld. Begin oktober worden ze in de zeecontainer met alle andere hulpgoederen geladen. Ons streven is om nog 100 tassen te vullen. Met dank aan iedereen die een donatie gedaan heeft. Wil je nog meedoen? Doneren kan nog tot 12 september. Klik hier voor meer informatie

Lees meer »