Nieuws

Nieuwsmail niet iedereen bereikt

Het blijkt dat onze nieuwsmail helaas niet iedereen bereikt heeft. We hebben 2 pogingen gedaan, maar bij iedereen met een gmail account komt de mail niet aan. Daarom hier de tekst die we op 31-01 verstuurd hebben:

Lees meer »

Containers aangekomen in SL en uitdelingen gestart

Op 6 januari hebben de 2 containers de haven van Freetown in Sierra Leone verlaten. Vervolgens heeft het lokale vrijwilligersteam ze gelost bij de opslag van de Christ Secondary School in Hastings. En dankzij een hele goede voorbereiding van het team zijn de uitdelingen een week later al gestart. Op 13-01 was de aftrap van de uitdelingen van de schoenendozen van 2024, waar ze ook Treasure bags uitgedeeld hebben. Inmiddels zijn de uitdelingen in volle gang. De schoenendozen worden zowel in de stad als in afgelegen dorpen in het binnenland uitgedeeld. Sommige dorpen zijn zo afgelegen dat ze het laatste stuk met de exportdozen op brommertjes af moeten leggen. De kinderen moeten kilometers lopen om naar school te gaan en schoolspullen hebben ze nauwelijks. Wat zijn onze schoenendozen daar welkom! En wat een fijn begin van dit nieuwe jaar! De eerste foto’s zijn binnen. Zie de pagina Uitdelingen SL 2024 voor de foto's.

Lees meer »

De containers zijn geladen

De containers zijn geladen en uitgezwaaid. Met dank aan de enorme puzzeltalenten en spierkracht van de laadploeg! Ieder gaatje is opgevuld met spullen waar ze in Sierra Leone heel blij mee zullen zijn.

Lees meer »

Eindborrel 27-11 12.00 uur

Als dank en als gezellige afsluiting van deze periode zijn jullie VAN HARTE UITGENODIGD om aanstaande maandag rond 12.00 uur samen met ons de tweede container uit te zwaaien onder het genot van een soepje, een hapje en een drankje. 

Lees meer »

Het is gelukt 13.057 schoenendozen zijn klaar!

En dan is deze verwerkingsperiode ‘zomaar’ voorbij, om 11.00 uur vanochtend waren we klaar. We hebben met elkaar 13.057 schoenendozen gecontroleerd. Inmiddels zijn ook de Treasurebags  gevuld en de hulpgoederen verpakt. Wat nu nog rest is het laden van de twee containers op zaterdag en maandag, het opruimen en de terugverhuizing naar onze werkruimte.

Lees meer »

Tussenstand na 2 weken

De eerste twee weken van de Verwerkingsperiode zitten erop. We zijn heel blij met de vrijwilligers die ons Verwerkingscentrum gevonden hebben. Heel veel bekende gezichten, maar ook veel nieuwe. Mensen die we (nog) niet hadden verwacht. Maar ook mensen die worden gemist. Meestal met een lach, soms met een traan. En dat maakt de sfeer zo bijzonder. Het is zoveel meer dan een dagdeel schoenendozen controleren. Naast die goedgevulde schoenendozen is dát wat de actie zo mooi en waardevol maakt, de gezelligheid en onderlinge verbinding. Dit alles onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers, gesponsord door Jumbo Bijlsma en verzorgd door onze gastheren en gastvrouwen.

Lees meer »

Donatie Lionsclub Woerden

Vanavond mochten we een heel groot cadeau in ontvangst nemen, we kregen bezoek van een afvaardiging van de Lionsclub uit Woerden. Het jaar waarin we ‘het goede doel van het jaar’ waren is geëindigd en daarmee was het tijd voor het uitreiken van de cheque. De cheque in de vorm van een fototaart, met daarop het fantastische bedrag van €23.040 euro!! Dit is behaald door middel van verschillende acties, een veiling, boterletter actie en de Geraniummarkt. Hoe druk je dankbaarheid uit in woorden die de lading dekken? We houden het bij een simpel: Dank jullie wel!! Deze gift geeft ons komende jaren financiële zekerheid. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om na te denken over een mooi project in Sierra Leone.

Lees meer »

Kom jij ook helpen?

Aanstaande maandag 6 november starten we de verwerkingsperiode van de Schoenendoosactie. De komende 3 weken gaan we 13.000 schoenendozen controleren en verzendklaar maken. Deze laden we samen met 500 Treasure bags en heel veel hulpgoederen, waaronder schoolmeubels en schoolspullen in 2 overvolle containers. Deze worden in december verscheept naar Sierra Leone. We hebben al een mooi aantal aanmeldingen ontvangen voor hulp in het VC, maar we hebben zeker nog meer hulp nodig. Kom jij ons versterken? Misschien kun je een vriend/vriendin of familielid enthousiast maken om met je mee gaan. Vrede is méér dan de afwezigheid van oorlog. Vrede is ook je hand uitreiken naar iemand die het moeilijk heeft, proberen om voor die persoon het verschil te maken. Zo mooi om dit in ons gezamenlijk project te kunnen doen! 

Lees meer »

4 november presentatie Sierra Leone

Zaterdag 4 november van 10.00- 11.30 organiseren we een inspirerend opwarmmoment waarin we een presentatie geven over de impact van de schoenendozen en hulpgoederen, aan de hand van onze ervaringen tijdens de reis naar Sierra Leone. Van harte welkom in het Verwerkingscentrum! Edisonweg 6. Opgeven is niet nodig.

Lees meer »

Locatie VC gevonden

Yeah, wat zijn we blij, we hebben een locatie gevonden voor ons Verwerkingscentrum!! We kunnen weer terecht in hetzelfde fijne pand als vorig jaar!! Edisonweg nr. 6 in Woerden. Met grote dank aan de eigenaar van het pand, Dhr. Roland Heerkens.

Lees meer »