Nieuws

Het verhaal van Kadija uit SL

We delen graag het verhaal van Kadija met jullie, wat een inkijkje geeft in haar leven. We hebben haar ontmoet tijdens onze reis naar Sierra Leone in februari. Ze ontving een rolstoel en een handnaaimachine om haar een kans te geven op een beter leven.

Lees meer »

Locatie gezocht Verwerkingscentrum

Een werkruimte hebben we dus gevonden, deze is echter niet geschikt voor het verwerken van de schoenendozen. Daarvoor is het te klein en is alleen toegankelijk via een trap. Voor de verwerkingsperiode in november zijn we dan ook nog steeds op zoek naar een grote locatie, waar we de ruim 13.000 schoenendozen verzendklaar kunnen maken (we verhuizen binnenkort dus gewoon nog een keer). Heb of weet je een locatie in Woerden, geschikt voor de verwerkingsperiode, beschikbaar in november, laat het ons dan weten. Zie het bijgevoegde document voor meer informatie.

Lees meer »

Nieuwe werkruimte gevonden!

Ondanks het slechte weer waren het ´hete´ zomermaanden voor ons Verwerkingscentrum.Na ruim 10 jaar moesten we onze thuisbasis op de Rosmolenlaan, waar we met zoveel plezier hebben gewerkt, verlaten. Een nieuwe locatie lag niet voor het oprapen. Dankzij de tomeloze inzet van 2 van onze vrijwilligerskunnen we jullie laten weten dat we een nieuwe locatie als werkruimte tot onze beschikking hebben! Aan de Leidsestraatweg 235B in Woerden, tegenover de Roemeniëmarkt, boven de Baderie. Om ons uit de brand te helpen huurt het hoofdkantoor dit pand, per jaar wordt bekeken of dit nog haalbaar is. Het is een mooie ruimte die we inmiddels aan het inrichten zijn. Een groot deel van onze enorme hoeveelheid spullen hebben we zaterdag 12-08 verhuisd. De voorraad bijvulmateriaal verhuizen we op 28-08 naar een opslag. Dankbaar dat we zoveel jaar gebruik mochten maken van de ruimte bij Vacuüm Specials en weemoedig om alle mooie momenten die we daar beleefd hebben, trekken we die dag de deur voor de laatste keer achter ons dicht op de Rosmolenlaan. Om enthousiast weer aan de slag te gaan in de werkruimte op de Leidsestraatweg .

Lees meer »

Einde Rosmolenlaan/Locatie gezocht

We moeten helaas afscheid nemen van de werkruimte op de Rosmolenlaan. Precies 10 jaar lang hebben we belangeloos gebruik mogen maken van deze ruimte en zijn we van deze plek gaan houden. Met pijn in ons hart, maar ook met veel dankbaarheid voor de ruimte die al die tijd voor ons beschikbaar is geweest, gaan we de Rosmolenlaan achterlaten. We hebben tot eind augustus de tijd, waardoor we nog een aantal inleverdata kunnen plannen. De Crea-doe ochtenden gaan helaas niet meer lukken, we hebben tijd nodig om alles in te pakken en te regelen. De grootste zorg is nu het vinden van een nieuwe ruimte!

Lees meer »

Uitdeling rijst voor Moederdag

Er is een prachtig aantal van 330 zakken rijst à 25 kg gesponsord. Hiermee kon het team in Sierra Leone heel veel vrouwen een geluksmoment bezorgen. De zakken rijst zijn op 6 verschillende locaties uitgedeeld. We ontvingen ontroerende, blije en mooie woorden van Pastor Momoh en zijn zoon Joshua, die geholpen heeft bij de uitdelingen.

Lees meer »

Opbrengst Moederdag rijstactie

De Moederdag Rijstactie heeft maar liefst ruim 300 zakken rijst opgeleverd! Wat een geweldige opbrengst. Iedereen hartelijk dank. Pastor Momoh voelt zich heel blij dat ze zoveel moeders een onvergetelijke Moederdag kunnen bezorgen. Komende week wordt de rijst ingekocht en uitgedeeld.

Lees meer »

Moederdag rijstactie 2023

Na het succes van vorige jaren organiseren we ook dit jaar de Moederdag rijstactie. De rijstactie maakt hét verschil voor vrouwen in Sierra Leone! Jij kunt meedoen door een donatie te doen voor de Moederdag rijstactie. En daarmee vrouwen in Sierra Leone helpen in de harde dagelijkse strijd om overeind te blijven. Een zak rijst van 25 kg betekent:

Lees meer »

Reisverslag Sierra Leone

Van 12 tot 19 februari zijn Helene en Yvonne samen met Adry in Sierra Leone geweest. We hebben een geweldige week gehad met z’n drieën! Een hele bijzondere reis, een ervaring om nooit te vergeten. Het was indrukwekkend, indringend en mooi. We zijn blij en dankbaar dat we deze reis hebben mogen maken. We hebben 2500 schoenendozen uitgedeeld en 50 Treasure bags. Twee scholen bezocht en een kerkdienst bijgewoond. Bij iedere uitdeling en ieder bezoek was de ontvangst hartverwarmend. Door het team, de kinderen, de dorpsbewoners, de docenten en door de kerkbezoekers. Het voelde regelmatig als te veel eer, maar we realiseren ons ook dat wij andersom hetzelfde zouden doen. Hoewel wij daar persoonlijk waren, voelen we ons vertegenwoordigers van het hele team vrijwilligers in Nederland. Dus we hebben alle mooie woorden ook voor jullie in ontvangst genomen! Ben je nieuwsgierig naar onze ervaringen? Lees dan verder in ons reisverslag.

Lees meer »

Een nieuw schoenendoosjaar

We kijken terug op een mooi en succesvol jaar! Met onze enorme groep vrijwilligers is het gelukt om eind november twee containers met schoenendozen te verzenden naar Sierra Leone. Dankzij alle donaties en gulle sponsors kon er begin oktober een extra container met hulpgoederen verscheept worden, wordt een schoolgebouw gerealiseerd in Waterloo en is de basis gelegd voor een technische klas. Fantastisch voor Sierra Leone! Zoveel mensen worden geraakt door de actie. Niet alleen omdat ze iets tastbaars ontvangen, maar ook het gevoel dat ze niet vergeten zijn en ertoe doen.

Lees meer »

Containers aangekomen en uitdelingen gestart

Op 31 december hebben de 2 containers de haven van Freetown in Sierra Leone verlaten. Vervolgens heeft het lokale vrijwilligersteam ze gelost bij de opslag van de Christ Secondary School in Hastings. Op 13-01 was de aftrap van de uitdelingen van de schoenendozen, waar ze ook Treasure bags uitgedeeld hebben. Zie de pagina Uitdelingen SL 2023 voor de eerste foto's en een mooi item wat op TV uitgezonden is.

Lees meer »

Uitdeling Treasure bags

Het team in Sierra Leone is begonnen met het uitdelen van de 300 Treasure bags die in de container van oktober meegegaan zijn. Momoh vertelde ons dat ze met heel veel plezier en blijdschap ontvangen zijn. Op de pagina Uitdelingen SL 2023 staan wat foto's en een filmpje waar deze blijdschap duidelijk te zien is.

Lees meer »

Eindstand 13.170 schoenendozen!

Yes het is gelukt, we hebben zelfs 13.170 schoenendozen gecontroleerd!!Ze zijn gisteren in twee zeecontainers geladen samen met 1831 schoenendozen uit Verwerkingscentrum Berkel en Rodenrijs. Daarmee zijn er in totaal 15.001 schoenendozen onderweg naar Sierra Leone.Zo’n zin is snel getypt. Een getal, een mooi getal. Maar zegt helemaal niets over het afgelopen jaar, de afgelopen drie weken, over iedereen die hierbij betrokken is en het zegt helemaal niets over wat dit getal in de toekomst betekent.

Lees meer »