Foto's en Video's uit sierra leone 2024

fotoalbum aankomst en uitdeling schoenendozen

foto's en videos van de moederdag rijstactie

Moederdag Rijstactie Verslag 2024 Pdf
PDF – 1,3 MB 17 downloads

Foto's en Video's uit sierra leone 2023

fotoalbum reis sierra leone 

video tV item tijdens reis naar sierra leone  februari 2023

video  17-01-2023

De aftrap van de uitdeling van de schoenendozen van de Schoenendoosactie in Sierra Leone. Naast de schoenendozen zijn er ook Treasure Bags aan weduwen uitgedeeld. Een tas met eerste levensbehoeften als een handdoek, zeep en een laken. Dit is een item van de nationale televisiezender avynews.com in Sierra Leone.

video 31-12-2022

Grote vreugde nadat het vrijwilligersteam in Sierra Leone klaar is met het uitladen van de 15.000 schoenendozen en verschillende hulpgoederen.

fotoalbum aankomst en uitdeling schoenendozen

fotoalbum uitdeling treasure bags

Grote vreugde bij de vrouwen die een Treasure bag ontvingen.

Foto's en Video's uit sierra leone 2022

Rijstactie moederdag 2022

De rijstactie werd uitbundig gevierd op Moederdag. Er is enorm veel gedoneerd waardoor 326 vrouwen verblijd kon worden met een zak rijst. Zo mooi dat we met zijn allen verschil hebben gemaakt: 3 -4 weken geen zorg over eten, even op krachten komen door meer te kunnen eten dan slechts één maaltijd per dag, andere belangrijke dingen kunnen kopen omdat je geen geld uit hoeft te geven aan eten. Hoop en kracht krijgen omdat je gezien en geholpen wordt. Wat een zegen! We hebben mooie foto's ontvangen. Wat een emotie en blijdschap is er in de prachtige ogen af te lezen. Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Zie hieronder de foto's en video.

Fotoalbum uitdeling schoenendozen

Reisverslag sierra leone 2022

In februari is Yvonne 5 dagen op reis geweest naar Sierra Leone, samen met Marjan van der Lingen, documentair fotograaf. Onze belevenissen kun je lezen in het reisverslag en zien in de video hieronder. De foto's van Marjan volgen later.

Reisverslag Sierra Leone 2022
PDF – 1,4 MB 468 downloads

Bedankbrieven uit sierra leone

Bedankbrief SL Schoenendozen
Afbeelding – 918,7 KB 442 downloads
Bedankbrief SL Hulpgoederen
Afbeelding – 1.020,8 KB 402 downloads
Bedankbrief SL Hannah
Afbeelding – 1,1 MB 360 downloads

video 22-02-2022

Nieuwsitem van de nationale televisiezender ayvnews.com over de uitdeling van schoenendozen. Gemaakt tijdens een bezoek aan Sierra Leone waar we in 3 dorpen schoenendozen uitgedeeld hebben.

video 19-01-2022

Nieuwsitem van de nationale televisiezender ayvnews over de uitdeling van schoenendozen in gebieden waar overstromingen  geweest zijn en de mensen nog steeds in slechte onderkomens wonen.

video 09-01-2022

Nieuwsitem van de nationale televisiezender ayvnews over de uitdeling van schoenendozen in een buitenwijk van Freetown waar in november 2021 een tanker ontploft is waar meer dan 200 mensen verbrand zijn en vele andere verminkt. De gevolgen zijn groot, de mensen hebben nauwelijks geld om eten te kopen. De tassen die ze uitdelen hebben we naast de schoenendozen als hulpgoederen verzonden. De tassen worden uitgedeeld aan weduwen en zijn gevuld met o.a.: laken, handdoek, kledingstuk, waterfles, sieraad en een gevulde toilettas.

De vrouw in de video is een slachtoffer van de brand, ze bedankt de regering en de organisatie voor het ontvangen van deze gift, ze bid dat iedereen gezegend wordt die hieraan mee geholpen heeft.

De Chief in de video vertelt dat hij pijn in zijn hart heeft dat zijn gemeenschap zo hard geraakt is door de brand. De omstandigheden zijn er heel slecht. Hij waardeert de giften enorm en bedankt en zegent alle gevers.

video 01-01-2022

Op 29-11-2021 zijn de containers met schoenendozen en hulpgoederen uit Woerden naar de haven vertrokken. Een maand later zijn ze al in Freetown aangekomen en ingeklaard bij de douane. Pastor Momoh uit zijn dankbaarheid en blijdschap graag aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft.