Tussenstand na 2 weken

Gepubliceerd op 18 november 2023 om 18:19

De eerste twee weken van de Verwerkingsperiode zitten erop. We zijn heel blij met de vrijwilligers die ons Verwerkingscentrum gevonden hebben. Heel veel bekende gezichten, maar ook veel nieuwe. Mensen die we (nog) niet hadden verwacht. Maar ook mensen die worden gemist. Meestal met een lach, soms met een traan. En dat maakt de sfeer zo bijzonder. Het is zoveel meer dan een dagdeel schoenendozen controleren. Naast die goedgevulde schoenendozen is dát wat de actie zo mooi en waardevol maakt, de gezelligheid en onderlinge verbinding. Dit alles onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers, gesponsord door Jumbo Bijlsma en verzorgd door onze gastheren en gastvrouwen.

Er wordt met heel veel plezier, heel hard gewerkt.  Tot nu toe hebben we 9387 schoenendozen gecontroleerd. Dat is een mooi aantal. Daarmee zitten we op schema voor de geplande 13.000 schoenendozen. In de komende week kunnen we je hulp nog gebruiken. Verwerkingsperiode 2023 | Verwerkingscentrum schoenendoosactie Woerden. Na de controle van de schoenendoos is de eerstvolgende die de doos openmaakt een kind in Sierra Leone en geloof maar dat die blij is dat jij zo je best gedaan hebt!

Wat zeker bijdraagt aan de fijne sfeer is onze zeer ruime locatie op de Edisonweg 6, waar we ook dit jaar weer gebruik van mogen maken, met dank aan de eigenaar Dhr. Roland Heerkens. De locatie is zo ruim, dat we ook nu ons winkeltje weer konden inrichten. Leuke cadeaus (nieuw en gebruikt) voor kleine prijsjes. Van de opbrengst kopen we weer bijvulmateriaal. Het je nog iets nodig voor de Sint of Kerst, kom dan eens bij ons langs tijdens de openingstijden van het VC. De tafels worden dagelijks aangevuld met nieuwe artikelen.

De afgelopen dagen hebben we ook diverse cadeaus ontvangen. Naast de fysieke hulp die we ontvangen van de meer dan 150 vrijwilligers deze weken, wat we echt ervaren als een cadeau, ontvangen we ook tastbare cadeaus. Prachtig nieuw bijvulmateriaal en dozen vol schoolspullen. Schoolmeubels voor de nieuwe Waterloo school via GAiN. Een mevrouw die speciaal langskomt om een donatie te geven. De kledingbeurs uit Oudewater die 3 glijbanen doneerde. Alle spullen, die de vrijwilligers iedere dag weer bij ons inleveren, met liefde gemaakt of verzameld. Een mooie samenwerking met de Roemeniëmarkt, waarin we spullen met elkaar uitwisselen.

De containers met schoenendozen en hulpgoederen worden geladen op zaterdag 25 november en maandag 27 november. De verwachting is dat de containers begin januari in Freetown, Sierra Leone arriveren.

Bijvulmateriaal en schoenendozen inleveren kan nog tot en met 22 november op vaste momenten in het Verwerkingscentrum, Edisonweg 6 (dus niet op de Leidschestraatweg). Op werkdagen van 10.30- 11.30 uur en van 15.00- 16.00 uur. Op woensdagavond van 19.30- 20.30 uur.

Graag tot ziens in ons Verwerkingscentrum, Edisonweg nr, 6 Woerden! Ben je nieuwsgierig wat we doen, kom dan gerust een kijkje nemen tijdens de inlevermomenten.