Een nieuw schoenendoosjaar

Gepubliceerd op 30 januari 2023 om 12:21

We kijken terug op een mooi en succesvol jaar! Met onze enorme groep vrijwilligers is het gelukt om eind november twee containers met schoenendozen te verzenden naar Sierra Leone. Dankzij alle donaties en gulle sponsors kon er begin oktober een extra container met hulpgoederen verscheept worden, wordt een schoolgebouw gerealiseerd in Waterloo en is de basis gelegd voor een technische klas. Fantastisch voor Sierra Leone! Zoveel mensen worden geraakt door de actie. Niet alleen omdat ze iets tastbaars ontvangen, maar ook het gevoel dat ze niet vergeten zijn en ertoe doen.

Op onze reizen naar Sierra Leone hebben we heel sterk het gevoel gekregen dat het onze taak is ‘het verhaal van Sierra Leone’ te vertellen. De treurige geschiedenis, van ramp op ramp. Over de armoede, de honger en vaak uitzichtloosheid. Maar ook de levenskracht, de moed om door te gaan, de liefde voor de kinderen, de hoop op beter, de saamhorigheid en zorg voor elkaar. We zijn geraakt door de betrokkenheid bij de actie en ons Verwerkingscentrum. De hoeveelheid tijd die mensen in de actie steken, goederen die gedoneerd worden, financiële donaties, de keren dat we hét goede doel van een sponsoractie waren of in een nalatenschap zijn genoemd, de trouwe vrijwilligers en de aanwas van nieuwe enthousiaste vrijwilligers voelt voor ons als een enorme bevestiging en steun. De actie wordt door zoveel mensen gedragen! Dát en de mensen in Sierra Leone, zorgen ervoor dat we ieder jaar opnieuw, met hernieuwd enthousiasme aan weer een uitdagend jaar beginnen. Want uitdagingen zijn er. De situatie in de wereld. Huisvesting op de Rosmolenlaan, hoelang kunnen we daar nog blijven? Hebben we in november een Verwerkingscentrum? Hebben we de middelen om voldoende bijvulmateriaal aan te schaffen? Met daarnaast de uitdagingen die iedereen in zijn privéleven tegenkomt. Maar we vertrouwen erop dat het ook dit jaar weer goed komt!

De komende weken gaan we de Rosmolenlaan onderwerpen aan een grote schoonmaak en opnieuw inrichten. Voor de kerngroep wordt er een bespreking/evaluatie georganiseerd. Er zijn twee inlevermomenten gepland, data en locatie zie agenda. We hebben heel erg veel bijvulmateriaal verbruikt bij het controleren van de schoenendozen afgelopen november, van de ruim 900 gevulde bananendozen is nog maar een fractie over.  Check onze lijst met gewenst bijvulmateriaal en breng het langs op onderstaande inlevermomenten. Help mee om ervoor te zorgen dat we ook dit jaar weer voldoende en leuke spullen hebben om mooi gevulde schoenendozen te versturen. Wel graag spullen die heel, schoon en compleet zijn.

op 12 februari vertrekken Yvonne, Adry en Helene naar Sierra Leone. Op 20 februari zijn ze weer terug. Met een hoofd vol verhalen, heel veel foto’s en heel veel inspiratie. Na de reis stellen we de plannen voor dit jaar vast en horen jullie van ons.