Moederdag Rijstactie Sierra Leone

Gepubliceerd op 15 april 2022 om 12:47

Moederdag Rijstactie. Geef jij samen met ons hoop en een glimlach aan moeders in Sierra Leone?

29-04 de actie is klaar. Er zijn geweldig veel donaties gedaan, goed voor 326 zakken rijst, dus ook zoveel blije moeders rondom Moederdag. Het lokale team in SL is druk bezig met de voorbereidingen.

“Hopelijk blijven jullie aan ons denken” een boodschap die we van de mensen meekregen tijdens de reis in Sierra Leone afgelopen februari....

Foto: Marjan van der Lingen fotografie. Sierra Leone 2022

De actualiteit hier: inflatie, wachtlijsten in de zorg, stijgende voedselprijzen, goederen niet leverbaar, torenhoge gas en benzineprijzen, krapte op de huizenmarkt, oorlog in Oekraïne, vluchtelingenopvang. Door deze berichten zou je haast vergeten dat in grote delen van de wereld waaronder ook Sierra Leone zich een stille ramp voltrekt. Armoede! Geen of nauwelijks toegang tot medische zorg, geen werk, geen inkomen, geen scholing, geen eten, geen toekomst. Ook daar stijgen de prijzen met nog grotere armoede tot gevolg. We voelen het als onze dringende plicht om het verhaal van Sierra Leone te blijven vertellen. Met de hoop dat we het leven van een aantal mensen positief kunnen beïnvloeden. Zodat ze zich gehoord en gezien weten. Niet weer achterin de rij ellende van de rest van de wereld. We kunnen helaas niet alles oplossen maar we kunnen wel wat bijdragen om hun omstandigheden iets minder akelig te maken en daarmee hoop te geven. Dit doen we d.m.v. de Schoenendoosactie en het hulpgoederen project. En nu voor de 2e keer met Moederdag, de rijstactie voor de vrouwen van Sierra Leone.  

Jij kunt daaraan meedoen! We willen graag samen met jullie, moeders in Sierra Leone een bijzondere Moederdag geven. De meeste moeders hebben nog nooit een cadeau gekregen op deze dag. Een zak rijst is een enorm cadeau. Het betekent een aantal weken geen zorg over eten. Pastor Momoh is onze lokale contactpersoon en hij weet als geen ander de mensen te bereiken die dit het hardst nodig hebben. Hij zal naast moeders ook vrouwen zonder gezin blij maken. De rijstactie van vorig jaar heeft zoveel vreugde, hoop en dankbaarheid gebracht! 

Een zak rijst kost € 20,00. Hiervan kan een gemiddeld gezin 3- 4 weken eten. Doe mee en maak je bedrag naar keuze over via:  

  • Het rekeningnummer van GAiN: IBAN NL29 ABNA 0451 6360 15 t.n.v. Sierra Leone – 46384. GAiN is een ANBI stichting.  

Graag voor 25 april zodat de rijst rond Moederdag uitgedeeld kan worden. Laten we er met z’n allen een onvergetelijke Moederdag van maken voor zoveel mogelijk moeders in Sierra Leone!