De containers zijn onderweg

Gepubliceerd op 5 december 2021 om 20:47

Het containerschip Genesis is vertrokken uit de haven van Vlissingen. Met aan boord twee afgeladen 40 ft containers uit Woerden. Wat een bijzondere maand hebben we weer achter de rug!

Tot op het laatst was het spannend of we dit jaar een locatie konden vinden die we mochten gebruiken als Verwerkingscentrum. Met heel veel inspanning van een aantal mensen is het toch gelukt. We konden terecht in De Kaasfabriek. Bij het eerste gesprek hadden we direct al een heel goed gevoel en dat is tijdens de verwerkingsperiode alleen maar toegenomen. Klein maar fijn! Logistiek soms wel een uitdaging maar met denken in mogelijkheden en met behulp van de buren is het gelukt. Met dank aan Bolton bouw, Ko de Bruin, Van der Burg, Stichting Woerden Helpt en de Bruin Recycling voor opslag, hulp, parkeerruimte, kachels en gebruik van containers, is de verwerkingsperiode prima verlopen!

Met een grote groep mensen hebben we 13.193 schoenendozen gecontroleerd! Meer dan 100 vrijwilligers hebben we in deze 3 weken mogen verwelkomen. Veel oude bekenden, maar ook nieuwe gezichten. Helaas hebben we ook mensen vanwege ziekte moeten missen. Veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze verwerkingsperiode. Met tijd en inspanning, huisvesting, verhuizing, donaties, goede ideeën, liefdevolle gedachten en alles wat we nog meer nodig hadden!

Het containerschip Genesis is vertrokken uit de haven van Vlissingen met onze twee containers aan boord. Gevuld met 13.193 schoenendozen en de resterende ruimte is tot het laatste hoekje gevuld met 65 sets schoolmeubelen, schriften, speelgoed en andere hulpgoederen zoals gereedschap, keukengerei, linnengoed, voetbalshirts, kleding en naaimachines. Daarbij is er heel veel warmte en liefde meegestuurd.  Stel je in gedachten eens voor: ruim 13.000 kinderen bij elkaar die allemaal een schoenendoos hebben ontvangen… dan kun je toch alleen maar blij zijn! Heel mooi dat we dit met zijn allen hebben gerealiseerd!

Als alles volgens planning verloopt komen de containers op 1e kerstdag aan in Freetown, Sierra Leone. De komende tijd nemen we zelf even pauze.