Container met hulpgoederen onderweg

Gepubliceerd op 7 oktober 2022 om 14:44

Eind juni zijn we een actie gestart om nogmaals een container hulpgoederen naar Sierra Leone te kunnen sturen. En nu laten we weten dat het is gelukt. De container is onderweg en de verwachte aankomst is 5 november in Freetown.

De financiële middelen om het transport te bekostigen is bij elkaar gebracht door sponsors en de goederen om de container te vullen door jullie allen verzameld. Het meeste is geschonken (enkele items zijn gekocht, zoals fietsjes voor de school, wat speeltoestellen en wat spullen in de kringloopwinkels). Wat zit er zoal in? Teveel om op te noemen! Schoolmeubeltjes, waterflessen, kleding, sportkleding, schoenen, naaimachines, gereedschap, Treasure bags, een rolstoel, medische handschoenen, verbandmiddelen, kraampakketten. Glijbanen en speelgoedhuisjes. Kisten vol klein speelgoed, pannen borden en bestek. Totaal meer dan 12.500 kg aan hulpgoederen. Dank aan iedereen die hier, op welke manier dan ook aan bij heeft gedragen. Wat een mooi samenwerkingsproject. Een container met spullen is hier geladen. Een schatkist wordt straks in Sierra Leone geopend!

Veel tijd om na te genieten hebben we niet, want de voorbereidingen voor de komende verwerkingsperiode gaan gestaag door.
Maandag ontvangen we de sleutel van ons VC aan de Edisonweg 6. Zaterdag 15-10 gaan we schoonmaken en de weken daarna verhuizen en opbouwen. En ondertussen de administratieve afhandeling van het verzenden van de container. De planningen van vrijwilligers, begeleiders, exporthoek en gastvrouwen.


Let op: wij nemen geen hulpgoederen meer in. We hebben niet de financiële middelen, de tijd en opslagmogelijkheid om op korte termijn weer een container te verzenden.