ZO KUN JIJ HELPEN

helpen bij het controleren van schoenendozen

Tijdens de verwerkingsperiode in november kun jij helpen bij het verzendklaar maken van de schoenendozen. Voordat ze verpakt worden in exportdozen, controleren we de inhoud van de schoenendoos. Zo weten we zeker dat de spullen die in de doos zitten geschikt zijn voor de kinderen die ze ontvangen. Verder zorgen we ervoor dat de dozen gelijkwaardig gevuld zijn. De kinderen die de schoenendoos ontvangen hebben vaak nog nooit een cadeau gekregen! Dan is het extra belangrijk dat het een mooi cadeau is. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het super leuk is om te doen, gezellig en het geeft veel voldoening. Na de controle van de schoenendoos is de eerstvolgende die de doos openmaakt een kind in Sierra Leone en geloof maar dat die blij is dat jij zo je best gedaan hebt!

Het is een flinke klus om 13.000 schoenendozen te controleren, dat lukt alleen maar met heel veel helpende handen. Je bent dus van harte welkom om ons te komen helpen. Ben je nieuwsgierig geworden? Volg dan al het nieuws over de verwerkingsperiode hier

Helpen op de crea-doe ochtend

Wil je alvast kennis met ons maken en je handen uit de mouwen steken, kom dan naar de Crea-doe ochtend. Van januari tot oktober organiseren we regelmatig een Crea-doe ochtend. Dat zijn gezellige ochtenden waarin we allerlei klusjes met elkaar doen als voorbereiding op de verwerkingsperiode. Zoals knikkerzakjes vullen, schoenendozen versieren, kettingen rijgen en allerlei bijvulmateriaal in orde maken. Zie de agenda voor de data.

bijvulmateriaal verzamelen

Voor het bijvullen van de schoenendozen hebben we veel spullen nodig als speelgoed, kleding, schoolspullen en toiletartikelen. We noemen dit bijvulmateriaal. Jij kunt ons helpen verzamelen. In de download staat een lijst met het gewenste bijvulmateriaal wat we zoeken. Verzamelen kan door in je eigen huis te kijken, bij familie en vrienden te vragen of oproepen te plaatsen.

We vragen je om alleen artikelen bij ons in te leveren die op de lijst staan. Verder vragen we dat de artikelen heel, schoon en compleet zijn. Heb je andere spullen dan op de lijst vermeld staan waarvan je denkt dat wij het goed kunnen gebruiken, neem dan eerst contact met ons op via de mail, bij voorkeur met een foto erbij. 

Kijk in de agenda wanneer je de spullen bij ons in kunt leveren.

 

Lijst Gewenst Bijvulmateriaal VC Woerden
PDF – 499,8 KB 155 downloads

bijvulmateriaal maken: naaien, breien, rijgen

Ben je creatief? Dan kun je ook veel voor ons betekenen zoals tassen, knikkerzakjes of pennenzakjes naaien, kettingen/armbandjes rijgen, bijvulmateriaal haken/breien of schoenendozen versieren? Hierbij zijn de afmetingen heel belangrijk, zodat alles ook goed in de schoenendozen past. Zo is bijvoorbeeld een gebreide tas te dik voor in een schoenendoos. Zie het document 'zelf te maken bijvulmateriaal' met daarin alle maten en verschillende ideeën voor het maken van bijvulmateriaal.  Aangevuld met documenten van verschillende patronen.

In de werkruimte hebben we kant- en klare pakketjes liggen voor het naaien van knikkerzakjes, pennenzakjes en tassen. In de pakketjes zitten op maat geknipte lappen, zo nodig koordjes en een voorbeeld en instructie. Je kunt tijdens de inleverdata pakketjes ophalen. Tevens kun je ze in verschillende kerken in Woerden ophalen/inleveren.

Zelf Te Maken Bijvulmateriaal VC Woerden
PDF – 514,0 KB 182 downloads
Beschrijving Sierradenzakje Breien
PDF – 501,5 KB 161 downloads
Patroon Barbiekleding Diverse Kleding
PDF – 383,4 KB 168 downloads
Patroon Barbiekleding Jurken
PDF – 139,3 KB 171 downloads
Patroon Gehaakt Popje
PDF – 1,4 MB 171 downloads

HULPGOEDEREN VERZAMELEN

Bij de schoenendozen verzenden we ook hulpgoederen. Jij kunt ons helpen met spullen verzamelen. In de download staat een lijst met de gewenste hulpgoederen die we zoeken. Verzamelen kan door in je eigen huis te kijken, bij familie en vrienden te vragen of oproepen te plaatsen.

We vragen je om alleen artikelen bij ons in te leveren die op de lijst staan. Verder vragen we dat de artikelen heel, schoon en compleet zijn. Heb je andere spullen dan op de lijst vermeld staan waarvan je denkt dat wij het goed kunnen gebruiken, neem dan eerst contact met ons op via de mail, bij voorkeur met een foto erbij. Uit praktisch oogpunt kunnen we de hulpgoederen alleen tijdens de verwerkingsperiode aannemen.

 

Lijst Gewenste Hulpgoederen VC Woerden
PDF – 124,8 KB 142 downloads

DONEREN

Een donatie is altijd welkom. Van jouw donatie kunnen we bijvulmateriaal aanschaffen voor het aanvullen van de schoenendozen. Overmaken kan naar GAiN (Stichting Global Aid Network Holland): NL83INGB0000334243 o.v.v. VC-Woerden.

VUL EEN SCHOENENDOOS

Wat kan jij doen voor een kind in armoede? Meer dan je denkt!

Doe mee aan de Schoenendoosactie en tover een simpele schoenendoos om tot een kostbaar geschenk.